Välkommen hit

Här finns många saker fyndade på loppis o omgjorda av mig.

Gillar gamla ting men även lite nya får komma hem till mig





måndag 31 december 2012

Sista dagen...

...på detta året är det idag. 
och nu går vi mot ett ännu bättre 2013...jobbar sista passet på 2012 ikväll.. har jobbat nyårsaftonskväll i säkert över 15 år ..min man jobbade alltid nyårsafton då han hade hand om alla fyrverkier  och nyårsfirandet på hotellet där han jobbade...så då kunde jag  lika gärna jobba också  och det har blivit som en tradition för en jobbarkompis till och så jag...vi har jobbat ihop den kvällen i alla dessa år....ledig imorgon .det är skönt
Vad hittar ni på en sån här afton?
En liten vitaminkick ...
ETT GOTT NYTT ÅR TILL ER ALLA BLOGGVÄNNER 
vi hörs nästa år
Kram

fredag 28 december 2012

Jobbarhelg...

Kikar bara in en snabbsväng och önskar er alla en bra helg..själv ska jag jobba hela helgen så det blir inte så mycket tid över då ...och nästa vecka åker julen ut..
vi syns snart igen
Kram

torsdag 27 december 2012

Skåpslucka

Hej nu är julen över för denna gång ...tänk vad fort det går ..men vi har ju nyår och trettonhelgen kvar.. Jag hade en skåplucka som jag  har köpt på Ikea för flera år sen..den har stått lutad mot en vägg i sovrummet sen jag köpte den..häromdagen när  jag skulle hänga upp min julstrumpor som jag vann ...så tänkte att dom skulle hänga under tavlan i sovrummet....och där stod skåpsluckan ju...var skulle jag göra av den då. Jag fick iden att varför inte ställa den i ett fönster ..så jag sprang runt med den ett tag  och provade ..till slut hamnade den här i matrumsfönstret.....tyckte det blev kanonbra...vad tycker ni..ser det konstigt ut?
Här ser ni de fina strumporna och en hyacint i en delvis rostig konservburk
ha en bra dag
Kram




tisdag 25 december 2012

God Fortsättning..

...på JULEN önskar jag er
Hoppas ni alla har haft det bra och njutit av god mat och allt som hör julen till.
.Här sitter barnbarnen och väntar på klapparna...gubben sitter uppe i hörnet ser ni och försöker få upp en chokladask. Vi var hos min äldsta dotter och firade jul...ca 17 pers var vi . Vi vuxna spelade julklappsspelet ...så kul det var ..har ni spelat det?
Två fint dukade bord där vi åt julmaten...
lite trötta...det blir man ibland också fast det är Julafton
ha en bra kväll
kram





fredag 21 december 2012

2 dagar ....

Så tiden rusar iväg  ...bara 2 dagar kvar...idag åkte vi iväg tidigt för att handla mat bla ...tänkte det att det blir väldigt mycket folk sen ...och det blev det på ganska kort tid ..så det var skönt att vi gav oss iväg tidigt.Passade på att äta på Kina buffèn  på Maxi ...det är så gott ibland och när vi styrde kosan hemåt så snöade det ganska stora flingor .Än så länge kör jag på min gamla dator ..det blir inte förrän i mellandagarna nån gång som jag får den nya...mannen var och hämtade sin idag..sitter just nu och  installerar in virusprogram och dyligt...men det strular visst  låter det som....koden vi har är fel får vi meddelande om ..fast jag har den på mailen frånPanda ...blir spännande det här...

ha en bra kväll och en riktigt GOD JUL till er alla
Kram



torsdag 20 december 2012

Lite blandat....och en VINST


Hej på er ...nu är det inte många dagar kvar  till Julafton...ska vara ledig i tre dagar nu ..blir lite handling och städning  imorgon  ..idag blir det en tur till barnbarnen och vara barnvakt ..lade in en liten grön kvist i vitrinskåpet så det blev lite juligare där också(den är inte äkta)
Hyllan i hallen med lite julpiff  ...gillar det där med att sticka i en liten grankvist lite överallt...det kanske ni ser.
Nästa vecka ska jag få hem en nyare dator .denna jag har nu är lite gammal och seg ..och vissa program kan man inte köra ..men jag ska lämna ifrån mig den gamla så de ska föra över program till den nya.också....så det kan bli ett litet ofrivilligt uppehåll  efter jul  och mannens dator kraschade förra veckan ..så han måste också skaffa en ny..ingen bra tajming att det skulle hända nu förstås .
Och jag missade ju Ernst igår ..jobbade då,men i kväll ska jag se
Och vet ni vad .jag har vunnit också  hos Gjuterian
dessa fina julstrumpor

Ha en bra dag
Kram

måndag 17 december 2012

Pysselsöndag..

Hejsan , igår var det pysseldag  med barnbarnen.. bilder kommer här:
I full gång med pysslandet...och här lite av  vad de gjorde
Lite hjälp fick de förstås ...strutarna ska fyllas med godis till jul..Här är det tråkigt väder ..plusgrader..man vill ju ha snön kvar över jul inte sant.  Idag ska jag börja att slå in paket...brukar ta ett par timmar .Imorgon sak jag på julklappsköpsrunda med Mamma och hennes  Gubbe .
Och så måste vi ju fika lite gott också....är ni klara med era julklappar?
Vi köper bara till barnbarnen och sen en julklapp var, vi vuxna och drar vi en lott eller spelar julklappsspelet

Ha en bra dag
Kram




söndag 16 december 2012

Vinnare...

Idag  har vi haft pysseldag med barnbarnen ...bilder på det kommer en annandag..men jag  fick hjälp av dem att dra vinnarna i utlottningen..här är de:
Pernillaeriksson1@hotmail.com
Maila era adresser på : timmergata@hotmail.com
Grattis till er och tack alla som ville vara med....nu blir det snart Jul med Ernst ..det måste ju ses eller hur?
Ha en bra kväll
Kram




lördag 15 december 2012

Snöig Lördag

Hejsan  nu är vi snart framme vid 3:e advent..tiden bara rusar iväg... Idag har det blivit lite mera julfix ...och snö kommer det mer av ..nu hoppas man ju att den ska vara kvar till jul ialla fall....riktigt mysigt när man ser stora snöflingor dala ner utanför fönstret. Imorse var jag ute och hämtade denna lilla gran..tänkte att det var bäst innan det börjat blåsa för mycket..men oj vad snö jag fick plumsa ,i räckte över knäna på en ställen... men fick med mig en gran till slut
den är inte så stor men jag tycker den är lagom...tomtarna har fått sin plats där också
Det hänger fem så kulor i granen som är lite speciella för det är mina barnbarn som har gjort varsin till mig ,det står deras namn på också ...har ni nåt speciellt i eran gran som betyder nåt extra?
TREVLIG ADVENT TILL ER ALLA
Kram


onsdag 12 december 2012

En vacker Gran....men inte min

Nej  detta är min ena dotters gran ...pyntad med bara vita juleting ...rosetterna är gjorda av Ikeas gardiner a`39:- paret ..perfekt ..3 ljuskedjor har hon i så den lyser väldigt fint..   
det brukar ta ca2- 3 dagar innan  hon är klar med den..men den blir fin också..Det tålamodet har inte jag ..jag vill att den ska vara färdig snabbt...har inte bestämt än om jag ska ha en stor eller liten gran .
Det är fortfarande några dagar kvar tills dragningen på utlottningen ..så än finns chansen
Ha en bra kväll
kram


tisdag 11 december 2012

Tomteland..

Ja, nu har jag jobbat hela helgen och har ledig dag idag. Tomtarna har hittat sin plats på verandan . Och mycket snö har vi fått...men det är vackert ändå....måstes ju visa er en  bild som jag tog i Söndagsmorse då när jag var ute och åkte i jobbet
Visst är det fint................jag var bara tvungen att stanna och fota med mobilen ...tur man har den med sig alltid...visserligen var det -20  men i bilen fryser man ju inte.. Idag har jag fixat lite grann men jag tycker att tiden går alldeles för fort ,att man inte hinner allt man vill...hinner ni allt ni vill?
En fin julskylt har kommit upp i fönstret...den har Sofia gjort ..kika gärna in hos henne...har så mycket fint
Nu är det dags att gå ut och slänga in lite ved i pannan...sen ska jag kika runt lite hos er
Ha en bra kväll
Kram



lördag 8 december 2012

Lördagskväll..


Kikar in  en snabbis innan det är dags att bänka sig framför "Så mycket bättre" ...tycker alla är så duktiga på att tolka varandras låter. ....Hemmagjord  strut och kransen var brun och plattan var grön med rödtext..gillar den mycket bättre i vitt
Ha en bra Advent
Kram


torsdag 6 december 2012

Julfix och bröllop

Idag har jag varit ledig och då blev det lite julfix ...även köksfönstret har fått julgardiner och lite förändring..
Gardinerna är sydda av gamla lakan  och tryckt på  texten God Jul...på skänken i matrummet är det julpiffat också. Sen är det så att idag den 6.e dec för 27 år sen så gifte vi oss..konstigt datum  att gifta sig på har vi ofta fått höra..men det berodde på att vi förlovade oss 6:e dec 1975 och då vill vi gifta oss samma datum 1985 ..lång förlovning va ..men det bara blev så.Sen så fyller mannen år den 7dec så  det var därför vi förlovade oss den 6:e så vi hade  fest i två dagar ...man var ju lite tokig på den tiden..Och så här såg vi ut på den tiden:
Visst är vi väl tjusiga....han har inte en vit slips ..den var  grå .. vi gifte ju oss inte i kyrkan utan i tingshuset för Rådhuset var inte ledigt den dagen..Imorgon då det är födelsedag så ska vi äta  julbord och sedan vänta ren jobbarhelg..hoppas på bra väder till helgen
Ha en bra kväll
Kram




tisdag 4 december 2012

Vintern...

har kommit och en massa snö ..men det är ju lite mysigt . Igår var jag och besiktade bilen och den gick igenom...så glad jag blev..brukar nämligen inte ha den turen med mig utan för det mesta har jag fått ombesiktning...och så har jag varit hos frissan också...man måste ju  förnya sig ibland
Ha en bra kväll
Kram



söndag 2 december 2012

Utlottning...


Ja  nu har vi kommit in i December  och då har det gått ett helt år sen jag började att blogga...vad tiden går fort . man har ju fått så många vänner i bloggvärlden och flera stycken har man ju träffat också ..vilket är så jätteroligt..så därför tänkte jag att det kanske kunde vara dags med en utlottning .
 1 lott  = kommentar
2 lotter = kommentar + länka med någon av bilderna från din blogg
3 lotter =kommentar + länka  med någon av bilderna +  följare
har du ingen blogg skriv på anonym
Dragning 15/12
Min adventstake som jag hade tänkt att ha gick sönder en hållare i och jag limmade dit den ..men den ville inte fästa ordentligt så vad jag skulle jag hitta på när det  redan var 1:a advent..jag har sett att många använt vanliga ljusstakar  , hade vita hjärtan med siffror som jag ändå hade tänkt att sätta på ljusen och då fick de hamna på ljusstakarna i matrumsfönstret .

Ha en bra adventskväll
Kram